בנהריה שבצפון שוקדים בימים אלו על פרויקט ענק לשדרוג אזור נחל הגעתון. מדובר באחד האזורים המרכזיים והוותיקים הקיימים בעיר. במסגרת פרויקט השדרוג וטרם התחלת העבודות בשטח, ביקשה עיריית נהריה להציג את פרויקט השדרוג לתושבי העיר. בעיריית נהריה יכלו להציג לתושבים שרטוטים או הדמיות דו מימדיות אבל הם רצו להמחיש את הפרויקט בצורה שתתאים לגודל הפרויקט.
כדי להציג לתושבים את פרויקט שדרוג הגעתון בצורה הטובה ביותר, בעיריית נהריה בחרו להשתמש בפתרונות המציאות המדומה שלנו (VR2GO). במסגרת שיתוף הפעולה, נוצר קליפ קצר ב-360 מעלות המציג במציאות המדומה כיצד ייראה אזור הנחל בתום עבודות השדרוג והשיפוץ.
את התסריט לסרטון כתב יגאל אמור והמנחה בסרטון הסיור היא אינגריד פלדמן – שחקנית, דוגמנית ותושבת העיר. כדי להפוך את שרטוט האדריכל לסרטון 360 במציאות המדומה השתמשנו בתוכנת Unreal המאפשרת ליצור אובייקטים תלת-מימדיים בשילוב תוכנת Mistika boutique המאפשרת לחבר בין העולם הפיזי להדמיה הוירטואלית של אזור הנחל.
הסרטון הסופי הוצג לתושבי ומבקרי העיר במסגרת אירוע חנוכה חגיגי של עיריית נהריה. במהלך האירוע חברת VR2GO תפעלה את משקפי המציאות המדומה ואפשרה למאות מתושבי העיר לקבל הצצה לעתיד הצפוי של נחל הגעתון. עד שהגעתון ישופץ במציאות, אפשר להתרשם מהמראה החדש במציאות המדומה.
פרויקט שיקום הגעתון בשילוב עם חווית המציאות המדומה אף זכו לסיקור במהדורת חדשות השבת של ערוץ כאן 11. במסגרת הכתבה ניתן לראות חלקים מן הסרטון שאותו ראו תושבי העיר שחבשו את משקפי המציאות המדומה של VR2GO.
השימוש במציאות המדומה הזה לא רק המחיש לתושבי נהריה בצורה טובה כיצד ייראה אזור הגעתון בתום עבודות השיפוץ. השימוש במציאות המדומה מצליח גם למשוך עניין רק בקרב תושבי ומבקרי העיר. המציאות המדומה היא טכנולוגיה חדשה עבור אחוז גדול מהאוכלוסיה ובהתאם כאשר הם שומעים כי אפשר להיחשף לחווית מציאות מדומה קרוב לבית ובקלות, רבים בהם בוחרים להתעניין ולנסות.
כך, המציאות המדומה עונה על שתי מטרות: המחשת פרויקט השיפוץ לתושבי העיר והעלאת המודעות לפרויקט השדרוג. המציאות המדומה מצליחה פעם אחר פעם לייצר באז וסקרנות שהרבה יותר קשה ליצור בשיטות השיווק והפרסום המסורתיות הקיימות כיום.
הודות להתפתחויות הטכנולוגיות בעולמות המציאות המדומה והמציאות הרבודה, ניתן להשתמש במשקפי המציאות המדומה בכל מקום – גם מחוץ למבנה ומבלי לפרוס חיישנים ייעודיים. הדבר איפשר לעיריית נהריה להציג לתושבים את ההדמיה בדיוק במקום בו יתרחש השיפוץ מה שהעצים והנגיש את החוויה עוד יותר.
נחל הגעתון הוא רק דוגמה אחת לפרויקט המחשה שניתן לעשות בעזרת המציאות המדומה. רק לא מזמן הצגנו כאן כיצד המציאות המדומה יכולה לסייע בהמחשה של מבנים חדשים ולסייע באירועי גיוסי כספים.
אם לקחת את היכולות של המציאות המדומה צעד אחד קדימה, ניתן אף לשלב אותה בתהליכי התכנון של פרויקטים כמו זה של שיפוץ נחל הגעתון. המחשה של תוכניות הנדסיות במציאות המדומה יכולה לסייע לזהות כשלים, להציג חוזקות ולספק באופן כללי ראייה מרחבית טובה יותר על פרויקטים מורכבים עתירי הנדסה.
מעבר להיותה פעילות חווייתית ועוצמתית, מדובר גם בפעילות חברתית המפגישה בין תושבי העיר השונים וכן גם בין באינטרקציה ומפגש בין העירייה לתושבים. הדבר מאפשר לתושבים להכיר חברים חדשים וזה בונוס נחמד שלא היה מתקבל אם העירייה הייתה מפיצה תמונות או סרטון בדואר וברשתות חברתיות.
מתוך חשיפת פרויקט השדרוג במציאות המדומה
האינטרקציה של התושבים עם העירייה יוצרת יותר אמון ותחושת אוזן קשבת בין העירייה לתושבים. יצירת חיבור בין התושבים לגורמים השונים בעירייה זו מטרה חשובה שלא פשוט בכלל להשיג. עם המציאות המדומה זה קל יותר מבעבר.
אין ספק כי עם השנים יותר ויותר פרויקטי בנייה והתחדשות ימנפו את היתרונות הרבים של המציאות המדומה.