המציאות המדומה נמצאת בשימוש במגוון תעשיות וסקטורים – ביניהם גם רפואה. בשנים האחרונות גם המרכזים הרפואיים בישראל משתמשים במציאות המדומה למגוון שימושים ובראשם הפחתת חרדה בקרב מטופלים והפיכת ההליך הרפואי לנעים יותר.
בדומה לפרויקט במחלקת היולדות במרכז הרפואי קפלן, גם באסותא אשדוד בחרו לשלב את המציאות המדומה במטרה להפחית את החרדה והפחד הנובעים מניתוחים וטיפולים שונים בבתי החולים. בעוד שבמרכז הרפואי קפלן משתמשים במציאות המדומה במחלקת היולדות, באסותא אשדוד עושים שימוש במציאות המדומה במגוון רחב יותר של מחלקות וטיפולים.
מי שלוקח חלק פעיל בפרויקט באסותא וגם אחד היוזמים שלו הוא רועי טרסוב העובד כראש צוות חדר ניתוח מיילדותי. כדי לספר על הפרויקט בצורה הטובה ביותר, ביצענו עם רועי טרסוב ראיון קצר במהלכו דיברנו על האתגרים שהמציאות המדומה פותרת, על החשיפה לתחום ועל האופן שבו משתמשים במציאות המדומה בבית החולים.
איך הכרת את פרויקט Better Life VR? ראיתי בפייסבוק את הפרסומים של ארתור. יצרתי קשר ומשם התפתח הפרוייקט.
עם איזו אוכלוסיה את\ה עובד\ת? ילדים לפני כניסה לחדר ניתוח ובמיון ילדים במהלך פרוצדורות. מבוגרים במהלך ניתוח בהרדמה אזורית.
מה הם האתגרים אשר המציאות המדומה מסייעת לפתור? הפחתת חרדה, הפחת מתחים, מאמין שהפחתת כאב אך הנושא עדיין לא נבדק והוכח מחקרית מטעמנו.
מה הוא העתיד שאת\ה צופה בתחום הטיפול באמצעות VR? כחלק מהצלחת הפרוייקט אנחנו מתרחבים למחלקות ילדים ומחלקות אשפוז בבית החולים.
מה הופך את השימוש במשקפי VR להצלחה במוסד שאת\ה עובד\ת בו? הפרוייקט הוא הראשון מסוגו באסותא אשדוד והראשון שעובד עם ילדים בבתי החולים. יש עניין רב סביב הפרוייקט יחד עם הצלחתו בהפחתת חרדה, למטופל ומשפחתו.
מה המקרה הכי מרגש והבלתי צפוי שהתרחש בעת שימוש במשקפי הVR? ראינו כיצד מבוצעות פרוצדורות רפואיות בילדים, שמצב רגיל היו בוכים או חוששים סביב הפעולה, הופכת לנעימה, קלה ורגועה יותר לו ולסביבתו.
אנחנו מציעים מגוון שירותים הנוגעים לשילובים שבין מציאות מדומה ורפואה. הגמישות של המציאות המדומה מאפשרת ליצור מגוון חוויות מותאמות אישית – הן לרווחת המטופלים והן למען הכשרת הרופאים. מידע נוסף ניתן למצוא בעמוד שירותי המציאות המדומה ברפואה.