היום חשפה Meta את אב-טיפוס של זוג משקפי AR הראשונים שלה, שם הקוד הוא Orion.
המשקפיים קומפקטיים בצורה מרשימה, מציגים תחום צפייה מוביל בתעשייה, אך נשענים גם על יחידת עיבוד אלחוטית הנמצאת בכיס שלך.
משקפי AR עם תחום צפייה רחב
למרות ש-Meta מוכרת את משקפי ה-Ray-Ban החכמים שלה כבר מספר שנים, החברה לא הציגה עד היום מכשיר בגודל של משקפיים הכולל תצוגה – עד עכשיו.
למעשה מדובר בדגם ראשוני שבשנים הקרובות עשוי להתחרות במשקפי הMR של Apple.
Meta מציינת שהיא עובדת על Orion במשך שנים כדי ליצור משהו שבאמת בגודל של משקפיים, תוך שמירה על תחום צפייה רחב וביצועים הדרושים כדי להפעיל את התצוגה והעיבוד.
טכנולוגיית קרביד סיליקון בעדשות משקפי AR
תחום צפייה מרשים של 70 מעלות נחשב למוביל במכשירים בגודל הזה, אם כי עדיין קטן יחסית למשקפי VR רגילים. כדי להגיע לתחום הצפייה הרחב הזה, Meta נאלצה להשתמש בחומר קרביד סיליקון עבור העדשות, במקום זכוכית או פולימר.
מהתיאור עולה שמשקפי AR של Orion משתמשים בטכנולוגיית גל מיקרוסקופי, כאשר קרביד סיליקון משמש כחומר הבסיס. שימוש בחומר זה מאפשר מקדם שבירה גבוה יותר, כך שאור יופנה לתחום צפייה רחב יותר.
יחידת עיבוד אלחוטית ללא כבלים
יצירת מכשיר בגודל של משקפיים מחייבת סוג של 'תחבולה' – רוב כוח העיבוד של המשקפיים מנותב ליחידת עיבוד שנכנסת לכיס שלך.
עם זאת, החברה הפכה את יחידת העיבוד לאלחוטית, מה שמסיר את אחת התלונות המרכזיות – הכבל המטריד שהיה אמור לחבר את המשקפיים ליחידת העיבוד.
רינדור תוכן באמצעות יחידת עיבוד חיצונית
המשקפיים מטפלים ביכולות ליבה כמו מעקב תנועה של הראש, בעוד יחידת העיבוד מטפלת ברינדור התוכן. העברת כוח הרינדור ליחידה מאפשרת למשקפיים להיות קטנים יותר, ולהתמודד טוב יותר עם נושא פיזור החום במכשיר הקטן.
רצועת EMG למשקפי AR לזיהוי תנועות יד
בנוסף, Orion נשען על מכשיר נוסף להשלמת החוויה: רצועת יד הכוללת חיישנים. רצועת ה-EMG יכולה לזהות תנועות עדינות של היד והאצבעות, מה שמאפשר קלט מדויק מבלי שהמשתמש יצטרך להחזיק את הידיים שלו לפניו.
בינה מלאכותית במשקפי Orion של Meta
Meta גם מבטיחה שהבינה המלאכותית (AI) משולבת כבר מההתחלה, ומספקת פונקציות דומות לאלו של משקפי ה-Ray-Ban של Meta, אך עם היתרון של תצוגה.
עם תחום צפייה של 70 מעלות, התוכן הסוחף אינו הדגש העיקרי. במקום זאת, מערכת ההפעלה והיכולות מסתמכות בעיקר על פאנלים שטוחים ומחשוב מרחבי.
Meta מבהירה שמשקפי Orion הם עדיין אב-טיפוס, אך "לא אב-טיפוס מחקרי". כלומר, החברה מאמינה שהיא יכולה להביא מכשיר דומה לשוק, תוך שימוש בטכנולוגיות אלו.
החברה מציינת כי היא תשתמש במכשיר בעיקר לשימוש פנימי, כדי להמשיך לשפר את הגודל, הביצועים והעלות.
"בעוד שמשקפי Orion לא יגיעו לצרכנים, אל תטעו: זה לא אב-טיפוס מחקרי. זהו אב-הטיפוס המלוטש ביותר שפיתחנו אי פעם – והוא מייצג משהו שיכול להגיע לצרכנים.
במקום למהר לשים אותו על המדפים, החלטנו להתמקד בפיתוח פנימי תחילה, מה שאומר שנוכל להמשיך לבנות במהירות ולדחוף את גבולות הטכנולוגיה והחוויות," כתבה החברה בהודעתה על Orion.
הצטרפו לקהילת INVERSE והובילו את עתיד המציאות הרבודה
אם אתם רוצים להיות חלק מהעתיד ולהשפיע על הדרך שבה טכנולוגיות כמו משקפי AR משנות את חוויית המשתמש, הצטרפו עכשיו לקהילת INVERSE.
בואו לקחת חלק בדיונים, ללמוד מהמתקדמים ביותר בתחומים כמו מציאות רבודה, בינה מלאכותית ומחשוב מרחבי, ולהיות חלק מקהילה מובילה של חדשנות טכנולוגית.
ההזדמנות להוביל את המהפכה הטכנולוגית בידיים שלכם – הצטרפו אלינו ב-INVERSE ותתחילו לשנות את המציאות כבר היום!